28-01-2019

Leerzame stage Ezra Shihan met feestje na!

Leerzame stage Ezra Shihan met feestje na!

Op 26-27 januari gaf Terry Ezra Shihan (UK) een stage in Rotterdam en Arnhem. Daarbij vierden we ook de benoeming van John Goverts en Piet Lagerwaard tot shihan. Extra feest dus!

De stage was zoals altijd inspirerend en leerzaam. Vol aanwijzingen hoe je een techniek effectief maakt door je centrum en onderlijf in te zetten. Niets nieuws, maar doe het maar eens goed! Ezra legde uit dat je dat kan oefenen door je bewust te zijn van dat centrum bij alles wat je doet, vanaf de eerste bewegingen in de warming-up. Alles gebeurt vanuit je centrum, met inzet van de 'as' in je lijf tot  aan je kruin. Om dat te voelen, moet je leren je diep te ontspannen. Stof voor oefening!

Het aloude kokyo-gebaar werd na de training in Rotterdam voortgezet met een feestelijke receptie met champagne en sushi. Daarmee vierden we de benoeming tot shihan van John en Piet, en ook die van Armando Braat (6e dan, CABN), de derde Nederlander die dit jaar werd benoemd. AFN-voorzitter Ruben van den Brink zette de drie in het zonnetje met gepaste cadeautjes, en ook Ezra Shihan en anderen namen het woord. Dank aan iedereen, speciaal ook aan Kaishinkan-gastheer Philippe Notenboom, voor dit geslaagde feestje!

De certificaten arriveerden diezelfde avond laat uit Japan, en werden de volgende dag in Arnhem door Ezra Shihan uitgereikt. Een mooi besluit van een leerzaam en feestelijk weekend!