Aikido en Corona

Vanaf 15 december 2020 geldt een verzwaarde lockdown ter bestrijding van het Coronavirus tot in ieder geval 9 februari 2021.

Aikido en Corona

Vanaf 15 december 2020 geldt een verzwaarde lockdown ter bestrijding van het Coronavirus tot in ieder geval 9 februari 2021.

Sport en Corona

Dit zegt het NOC*NSF

"Vanaf dinsdag 15 december gaat Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. 

Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag buiten blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen.

Het overzicht van de maatregelen voor de sport vind je hier op de website van de Rijksoverheid.

Het blijft bij de sportbeoefening belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Dit zegt de Rijksoverheid over sporten:

  • Buiten mag maximaal met twee personen (exclusief instructeur) gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit.
  • In een binnenruimte is sporten niet toegestaan.
  • Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
  • Kinderen vanaf 13 jaar mogen na het sporten niet bij elkaar komen met meer dan 2 personen. Voor jongere kinderen geldt deze beperking niet
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Zie ook het Protocol Verantwoord Sporten van het NOC*NSF

Aikido en Corona

Specifiek voor het Aikido - tot aan de lockdown van 15 december 2020 - heeft de Aikido Bond Nederland een protocol opgesteld. Download dit protocol hier...

De AFN en Corona

De AFN is via de Aikido Bond Nederland (AbN) aangesloten bij het NOC*NSF en volgt dus het advies van het NOC*NSF op. Wel moedigt zij dojo's aan om creatieve vormen van aikido te ontwikkelen die binnen de voorgeschreven beperkingen beoefend kunnen worden: zoomlessen, instructievideo's, buitentrainingen etc. Kijk daarvoor op de websites van de aangesloten dojo's...

Houd deze site in de gaten voor updates! 

Belangrijke webpagina's